My Comfort https://mycomfort.dk Tue, 01 Feb 2022 18:48:43 +0000 en-US hourly 1 https://wordpress.org/?v=4.8.3 Motionstyper der holder dig i form https://mycomfort.dk/motionstyper-der-holder-dig-i-form/ Thu, 14 Aug 2014 14:56:59 +0000 https://mycomfort.dk/?p=20 read more]]> De fleste motionstyper holder dig i form, men der er stor forskel på hvor effektive de er. I de senere år har der været en stærk fokus på motionsformer som jogging, svømning, cykling, stavgang og andre motionsformer som opbygger iltoptagelsesevnen uden de store belastninger. Men ny forskning har vist, at mens disse motionsformer er glimrende for ældre og til genoptræning, så er yngre sportsudøvere bedre tjent med andre, og mere udfordrende, motionsformer.Hvis man er ung, er der nemlig ikke noget til hinder for at man belaster kroppen mere, og der er forholdsvis mere udbytte af for eksempel en halv times fodbold i fuld fart, end den tilsvarende tid på et løbebånd. Sagen er den, at kroppens muskler styrkes mere ved størrere belastning og selv iltoptagelsesevnen – det egentlige mål for ens motionsniveau – øges mere ved denne type motion. Det burde ikke være nogen overraskelse, for atleter har længe vist at såkaldt intervaltræning er en genvej til bedre resultater.Så hvis du ellers er i nogenlunde form og ikke har nogen skader, og du tror at det er bedre hvis du tager en lang løbetur, end for eksempel en badmintonkamp, så burde du måske genoverveje. Udover det rent fysiologiske skal man i øvrigt også huske på at det helst skal være sjovt, så hvis det kan motivere end bedre at score et mål for holdet end at færdiggøre en runde på en crosstrainer, så burde du tage ud og spille fodbold i stedet.

]]>
Ryder Cup https://mycomfort.dk/ryder-cup/ Tue, 12 Aug 2014 14:55:04 +0000 https://mycomfort.dk/?p=18 read more]]> Ryder Cup’en er en af de mest traditionsrige begivenheder indenfor Golfsporten, og måske dén internationale turnering med mest historie bag sig. Turneringen er opkaldt efter Samuel Ryder, som donerede det første trofæ.Den første Ryder Cup fandt sted i 1927 og stod imellem England og USA. England blev sidenhen til England og Irland, men efter USA dominerede konkurrencen i efterkrigsårene, blev det besluttet i 1979 at udvide territoriet på den østlige side af Atlanterhavet til at omfatte hele Europa. Rent sportsligt må det siges at have været en succes, for hvor USA som nævnt havde været stærkt dominerende i årene op til 1979, så har der været mere balance i tingene siden 1979. Faktisk har Europa vundet ni af opgørene, USA har vundet syv, og et har været uafgjort.Ryder Cup spilles hvert andet år, og grunden til at man har skiftet fra ulige år til lige år er, at turneringen i 2001 blev udsat til 2002 på grund af terrorangrebene i USA den 11. september 2001. 2014 er Ryder år igen, og turneringen skal spilles på den historiske Gleneagles bane i Skotland. Vi kan se frem til endnu et spændende opgør. Europa har vundet syv ud af de sidste ni opgør, men spørgsmålet er: Kan de gøre det igen?Hvis man ser på Ryder Cup 2014 sine odds så er europæerne favoritter med odds 1,80 for en sejr, hvor amerikanerne giver 2,30. Men disse odds kan ændre sig efterhånden som vi kommer tættere på September, og vi ser ændringer i formkurven hos henholdsvis de europæiske og de amerikanske topspillere.Helt spændende bliver det under selve turneringen, hvor liveodds’ne vil ændre sig på Betsafes hjemmeside efterhånden som turneringen skrider frem. Spændende bliver det også hvem der bliver valgt til at repræsentere de to kontinenter. USA’s holdkaptajn, Tom Watson, har for nylig udtalt at han på ingen måde har udelukket at Tiger Woods spiller for USA.

]]>
Golf https://mycomfort.dk/golf/ Fri, 08 Aug 2014 14:53:18 +0000 https://mycomfort.dk/?p=16 read more]]> Golf er en fascinerende sport og en glimrende motionsform. Sporten har i mange år døjet med et imageproblem, fordi den var forbeholdt de velstillede, og man brugte både Caddies og golfvogne, så der stort set ikke var noget motions element for udøverne. Men nu om dage har sporten et meget bredere grundlag med klubber over hele landet og et prisleje for at komme i gang, hvor de fleste kan være med.De mange år med aktive klubber med gode ungdomsafdelinger har resulteret i et stigende antal golfspillere i Danmark, og dermed også en hel del elitespillere som begår sig på internationalt plan.Hvis du er interesseret i at begynde på golf, skulle du tage kontakt til en golfklub. Der er 152 golfklubber der er medlemmer af Dansk Golf Union, så der er sikkert ikke så langt til den nærmeste klub. De fleste klubber tilbyder prøve timer og prøve runder, så potentielle nye medlemmer kan snuse til sporten og se om det er noget for dem.

]]>
Sund motion https://mycomfort.dk/sund-motion/ Thu, 07 Aug 2014 14:52:41 +0000 https://mycomfort.dk/?p=14 read more]]> Nogle mener måske at al motion er sund og at ovenstående overskrift derfor er dobbeltkonfekt, så det skal tilføjes at selvom motion generelt er sundt, så er der nogle typer motion som er sundere end andre. Motionstyper der tillader din muskler at strække og som ikke overbelaster sener og led, er anbefalelsesværdige for et sundt liv. Det gælder især for midaldrende og ældre at man skal vælge motionstyper som er skånsomme for muskler og led.Svømning er en motionstype som er sund – ud over de fordele man drager af at være i bedre form – i det man ikke modtager de stød og slag som normalt er forbundet med sport. Svømning er især godt for de muskelgrupper i ryg og torso som normalt ikke bliver trænet. Det er nemlig ikke kun de store muskelgrupper (biceps, triceps og den firhovede knæstrækker) der bidrager til at holde dig i form. Når det drejer sig om at støtte ryggen, er det især de mange små muskler som hjælper til at støtte.Af samme årsag er blød gymnastik og yoga også noget nær ideelle motionsformer, idet de også minimere stød og slag. Men i forhold til svømning har yoga og gymnastik yderligere den fordel at der er en stærk fokus på at øge balance og smidighed, som er yderst vigtige for kroppens generelle sundhedstilstand.

]]>
Ergonomiske møbler https://mycomfort.dk/ergonomiske-mobler/ Sun, 03 Aug 2014 14:52:16 +0000 https://mycomfort.dk/?p=12 read more]]> Ergonomiske møbler har været et vigtigt emne inden for møbeldesign i Danmark i mange år. Dansk design har traditionelt været meget funktionelt orienteret, og især inden for kontormøbler har der derfor i mange årtier været fokus på det ergonomiske. I mange andre lande har man først for nyligt fået øjnene op for vigtigheden af korrekt arbejdsstilling og positur.Ergonomiske-møbler Denne øgede fokus på korrekt positur og i det hele taget på arbejdsmiljø på kontoret, er en direkte følge af det skift der er sket fra det industrielle samfund og henimod det service orienterede samfund. Det er ikke kun fordi der førhen var flere mennesker beskæftiget i den sekundære sektor, men også et spørgsmål om holdningen til kontorarbejde.I en situation hvor flertallet af arbejderne slider sig selv op i produktionen er det svært at vinde gehør for at der skal kæmpes for et bedre arbejdsmiljø for kontorarbejdere, men efterhånden som langt de fleste har stillesiddende arbejde bliver det mere naturligt at fokusere på arbejdsstillinger på kontoret, og dermed også på ergonomisk korrekte møbler.Men ergonomien er ikke kun funktionel. Som i al god design har de bedste designere formået at skabe nye og spændende møbler, på baggrund af kravet om ergonomisk korrekte møbler, og det har resulteret i en række designs som efterhånden er gået hen og blevet moderne klassikere inden for møbeldesign, som for eksempel knæpude stolen, som blev betragtet som et kuriosum da den kom frem. I dag går ergonomi og design som reglen op i en højere enhed når det kommer til møbeldesign, og når der er tale om kontormøbler har ergonomien helt klart første prioritet i designet.

]]>
Massagestole https://mycomfort.dk/ Fri, 01 Aug 2014 14:51:46 +0000 https://mycomfort.dk/?page_id=10 read more]]> Massagestole vinder kraftigt indpas for tiden. For få år siden var fænomenet så nyt og stolene så dyre at de typisk blev brugt i lufthavne og ventesale, og brugt mod betaling – per minut.Men efterhånden som massagestole er vokset i popularitet er produktionsomkostingerne og dermed også salgspriserne faldet kraftigt, og det er nu mere og mere almindeligt at private køber massagestole.Man kan finde massagestole ned til nogle få tusinde kroner, og det er vel og mærke for en lænestol i læder, som i sig selv ville være i dette prisleje selv som almindelig stol. Markedet var oprindeligt drevet af velhavende ældre med sundhedsmæssige problemer, typisk relateret til blodcirkulationen, der købte stolene som hjemmebehandling, men det er nu blevet almindeligt at købe dem for simpel komfort.

]]>
Traditionelle og robot massagestole https://mycomfort.dk/traditionelle-og-robot-massagestole/ Thu, 27 Mar 2014 11:14:17 +0000 https://mycomfort.dk/?p=6 read more]]> En traditionel massagestol passer perfekt til hovedet, skulderne og ryggen på en person, der ønsker at få sig en god massage fra en terapeut. I vores moderne samfund finder man langt hyppigere robot massagestole, der kan købes til brug i hjemmet eller forefindes i indkøbscentre eller forretningsdistrikter. Robot massagestole benytter elektriske vibratorer og motorteknologi til at nå kroppens vigtigste dele.

]]>